TEKNIKKER

Jeg elsker at lave billeder og kreative ting. At eksperimentere med farver, materialer og teknikker for at se hvad der sker. Nogle gange måske med en idé om hvor det skal føre hen, for så at ende et helt andet sted. En fejl dækkes over, og ender op med at blive noget anderledes og godt. Det er når jeg er kreativ, at jeg får koblet hjernen fra hverdagens "burde og skulle". Et B-menneske har heldigvis lidt flere timer i døgnet en gang i mellem.

Jeg finder inspiration mange steder og fascineres af mange ting i hverdagen, det kan være et mønster i en gammel afskallet havelåge, farven i en rusten blikspand eller bare strukturer i hverdagsting. Det er dog sjælden jeg har et bestemt udgangspunkt når jeg går i gang. Det er mere tilfældigheder, og leg med det der lige er tilgængelig eller dukker op undervejs.

 

Kursus

Som skolelærer fik jeg et tilbud om kursus via Danmarks Billedkunstlæreres forening tilbage i 2003. Det var her jeg opdaget magien i teknikker som collage og sampling. Det gav skubbet til mere bevidst skabendebilledrbejde. Eksperimentering med udgangspunkt i de to nævnte teknikker og ved brug af skabeloner, stempler og andre trykketeknikker. 

Efterhånden eksperimenterer jeg med masser af forskellige materialer, og blander dem sammen på nye måder. Ikke alt er lige godt, men sjovt er det!

Selvportræt 2004
Opgave fra kursus med collage. Vi skulle lave selvportræt med udgangspunkt i en sort/hvid kopi af os selv. Jeg blev så ivrig at kommentaren fra kursuslederen var at jeg havde elementer nok i det ene billede, til mange billeder. Begrænsningens kunst er svær.

Collage

Collage er en teknik som gør det muligt at benytte elementer af alle mulige slags i nye sammenhænge. Det er er teknik som jeg sætter utrolig stor pris på, og som var lidt af en åbenbaring for mig, da jeg først rigtig lærte den at kende omkring 2002-2003 på et kursus.
Collage kan bruges på alle materialer; det være sig plader, lærred, æg, julekuler, æsker m.m.  Det kræver blot tålmodighed og en god gang lim, og kan så efterbehandles på mange måder.

"VAGN" 2003
En billedcollage med sort/hvid fotokopier af en bekendt, blandet sammen med elementer fra gratiskort. Efterbehandlet med maling og farver.


Sampling

Billeder lavet udelukkende med sampling, får tit et meget sart udtryk. Det er lavet ved overførsel af prints fra en blækprinter, over på akvarellpapir eller på et underlag dækket med spartel.

"LOOSING MY RELIGION" 2005 Fødselsdagsgave til veninde med religionstema på badeværelset.

Tryk med skabeloner og stempler

De seneste billeder jeg har lavet er mere præget af min interesse for at eksperimentere med stempler og brug af skabeloner, tryk af forskellige slags, elementer der kan gentages og give andre udtryk skjult bag det andet. Udstansede elementer der dækkes af et lag spartel for så at nærmest slibes væk igen. Spraymaling og kombination af forskellige slags maling, hvor en overraskende overflade dukker op fordi materialerne reagerer med hinanden. Igen er det det at se hvad der  sker hen ad vejen der fascinerer mig. Lige pludselig dukker der noget uventet op som er godt eller interessant.

"Kan ikke annuleres" 2009 Collage med tryk og spartel (Privat eje)